02 feb 2016

Fusie GZA Woonzorggroep en woonzorgcentra De Hazelaar (Kontich) en Heide Velden (Schelle)

Samen streven we naar een versterkt en gediversifieerd woonzorgaanbod, ook in het zuiden van Antwerpen.


Voorbereidende stappen naar één groep met 10 huizen

Vanaf 1 februari 2016 verwelkomt de woonzorggroep van GZA twee nieuwe woonzorgcentra in haar groep. Eind januari ondertekenden GZA Woonzorggroep en woonzorgcentra De Hazelaar (Kontich) en Heide Velden (Schelle) een fusieprotocol.

Hilde Dierckx, algemeen directeur GZA Woonzorggroep: “Met de toetreding van De Hazelaar en Heide Velden tot onze woonzorggroep versterken we de verdere uitbouw van ons zorgaanbod voor zorgbehoevende ouderen in het zuidelijk gedeelte van de Antwerpse regio. Op die manier kunnen we de continuïteit van kwaliteitsvolle en betaalbare dienstverlening aan ouderen waarborgen. Binnen deze samenwerking zullen we expertise delen en zoeken naar de nodige synergie op vlak van bijvoorbeeld ondersteunende diensten. Bovendien zijn er in de erkenningskalender nog mogelijkheden tot uitbreiding voorzien.”

De fusie zal juridisch een feit zijn op 1 januari 2017.

De Hazelaar en Heide Velden: zorg in diverse vormen
De Hazelaar in Kontich bestaat al 162 jaar, werd opgericht door de Zusters Maricollen van Waasmunster en biedt een thuis aan 90 zorgbehoevende ouderen. Naast een woonzorgcentrum heeft De Hazelaar ook 56 assistentiewoningen, een dagverzorgingscentrum en een dienstencentrum.
Heide Velden in Schelle werd gebouwd in 1993 en werkt nauw samen met het gemeentebestuur en het OCMW. Heide Velden biedt zorg aan 34 bewoners. Daarnaast zijn er ook 26 assistentiewoningen.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hazelaar en Heide Velden Chris Claessens staat volledig achter de fusie: "Onze huidige maatschappij kent tijden van enorme veranderingen. Een aantal dingen zijn echter zeker zoals de demografische verschuiving naar een ouder wordende bevolking. De Hazelaar en Heide Velden staan sedert jaar en dag garant voor niet alleen de levenskwaliteit van haar bewoners, maar ook voor hun waardigheid. Wij zijn overtuigd dat deze fusie met GZA deze twee prioriteiten niet alleen verder zal ondersteunen, maar ook verdere uitbreiding van onze instellingen zal waarborgen, wat essentieel is voor onze verdere groei en kwaliteit.“

GZA

GZA Woonzorggroep is een onderdeel van vzw GZA. Samen bieden de acht huizen van onze woonzorggroep een thuis aan meer dan 800 ouderen in de Antwerpse provincie. Zij kunnen terecht in De Bijster (Essen), De Eeckhof (Antwerpen), De Zavel (Antwerpen), Goudblomme (Antwerpen), Sint-Bavo (Wilrijk), Sint-Camillus (Antwerpen), Sint-Gabriël (Antwerpen) en Sint-Vincentius (Kalmthout) voor een gepersonaliseerde zorg op maat. Oudere personen met dementie maken de meerderheid van onze bewoners uit.
GZA bestaat niet enkel uit GZA Woonzorggroep met acht huizen maar ook uit GZA Ziekenhuizen met drie campussen: campus Sint-Augustinus (Wilrijk), campus Sint-Vincentius (Antwerpen), campus Sint-Jozef (Mortsel). Elke dag vinden meer dan 1100 patiënten de weg naar deze campussen. Bijna 400 gespecialiseerde artsen uit de meest diverse disciplines staan voor hen klaar. We vertegenwoordigen daarmee meer dan 25% van het Antwerpse zorgaanbod.
We kijken er naar uit om de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van De Hazelaar en Heide Velden te verwelkomen in onze groep.